Als stenen konden spreken - René Lust - BouwCenter Filippo, BeverwijkIngezonden

 

Locatie: Ter Aar

Steen:

Voeg: dat is de vraag...

Metselaars:


De heer Lek vroeg advies: "Onlangs besloot ik mijn nieuwe woning te laten renoveren. De gele steen bij mij was zo zwart/grijs, dat het er niet meer uit zag en ook de voegen waren er op sommige plekken uit. Daarom is men begonnen met het uithakken van alle voegen en daarna het stralen van de gevel. Het resultaat is verbluffend. U kunt goed het verschil zien.

"De gehele gevel is inmiddels gedaan, maar nu komt de moeilijkste beslissing. De voegkleur. De voegers vertelden mij dat een witte voeg bij deze steen eigenlijk het mooist staat. Het laat de steen meer tot zijn recht komen. Maar jammer genoeg ben ik nog weinig gevels tegengekomen met een dergelijke steen en voegkleur. Gisteren zijn er wat (grove) proefjes geplaats, om mijn beslissing wat makkelijker te maken, maar dat heeft nog niet echt geholpen.

"Ik denk zelf nog steeds aan wit, maar wat je zegt is misschien wel waar, het zou wat flets of erg licht kunnen worden. Zo ongevoegd is hij wel erg mooi, maar er moet natuurlijk wel een voeg in komen. Donker grijs leek mij ook wel wat, maar als ik dan ’s avonds kijk, springt wit er wel weer erg mooi uit. "

Foto's: 2012, Telly Lek


Besmet met het murenvirus? Schroom niet om er een foto van te schieten,
als je het adres maar noteert. E-mail de bijlage aan


Bouwcenter Filippo :: .
© 2019 BouwCenter Filippo