Als stenen konden spreken - René Lust - BouwCenter Filippo, BeverwijkIngezonden

 

’t Heerlijk Recht, Leiderdorp

Locatie: ’t Heerlijk Recht, Leiderdorp

Steen: uit roodbakkende Limburgse lössklei, zonder toevoeging van chemische middelen

Voeg: wit zilver grijs iets terug liggend

Metselaar: flink aan het puzzelen geweest


Aardse muur

Dat kwaliteit nog haalbaar is bewijst Bohemen, Ruimte in Ontwikkeling, met het door haar ontwikkelde plan ’t Heerlijk Recht te Leiderdorp. Voor dit project, grondgebonden woningen en appartementen, is gekozen voor een speciaal metselwerkverband bestaande uit vijf steenformaten die alle in vier kleurnuances verwerkt zijn. Dit metselwerk zorgt voor een geheel eigen identiteit en een krachtige uitstraling die in de loop van de jaren alleen maar mooier kan worden.

De stenen zijn geproduceerd door Steenfabriek Gebrs. Klinkers B.V. in Maastricht, van roodbakkende Limburgse lössklei, zonder toevoeging van chemische middelen. Het bakproces van deze gevelstenen vindt plaats in een traditionele vlamoven, waarvan er nog slechts enkele in Nederland aanwezig zijn. Dit ambachtelijke stookproces heeft als groot voordeel dat er een veel betere sintering van het materiaal plaatsvindt en dit resulteert in de typisch klassieke uitstraling en gevarieerde kleurnuances.

Dit in combinatie met de wijze van verwerken: wild metselverband met allerlei verschillende voegdikten, resulteert een "historische aardse muur".

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Bohemen B.V. Ruimte in Ontwikkeling. (www.bohemen.nl)

Foto's: Bohemen B.V., Voorburg.

’t Heerlijk Recht, Leiderdorp

Besmet met het murenvirus? Schroom niet om er een foto van te schieten,
als je het adres maar noteert. E-mail de bijlage aan


Bouwcenter Filippo :: .
© 2019 BouwCenter Filippo