Als stenen konden spreken - René Lust - BouwCenter Filippo, BeverwijkHuizenhoog

 

Acacialaan Beverwijk

Sortering: geel, blauw, roze rood vormbak waalformaat

Voeg: ooit grijs

Metselaar: Walt Disney?

 


Wat je met een muurtje al niet kunt doen. Deze muur in koppenverband gemetseld en afgezet met een rol laag van waalformaat stenen zou normaal nooit in deze rubriek zijn opgenomen. Echter door de kleur actie kwam deze muur onder mijn aandacht en zodoende  in aanmerking voor plaatsing in deze rubriek. Wat moet je van deze kleur actie vinden?  
Volgens mij zijn er meer dan 1001 en manieren om de “dader” van al dit kleur geweld aan te spreken. Voordat ik daar dieper op inga moet ik u iets bekennen. Eigenlijk schrok ik mij rot bij het zien van dit “aangeklede” muurtje. Een echo uit het verleden. Ooit in mijn jonge jaren, toen ik me nog niet bewust was van de schoonheid van muren, heb ik een muur een soortgelijk uiterlijk gegeven. Nu was het zo dat ik mijn tekenkunsten niet op onze eigen muur maar op de muur van de buren heb botgevierd op het moment dat zij niet thuis waren. Hoe ze het ontdekt hebben weet ik nog steeds niet, ik was zo jong dat ik zelfs nog geen handschrift had, maar direct na thuiskomst stonden de buren bij ons op de stoep om mij ter verantwoording te roepen. Ik was de dader er was geen ontkennen aan. Ik had 2 opties, de muur weer in de oude staat terug brengen of de hele week niet spelen met de buurjongens in de vakantie week die volgde. Dus met emmer water en borstel alle sporen uitgewist zelfs de teksten die ik niet had aangebracht. Met mijn eigen ervaring op zak zat ik natuurlijk vreselijk in over hoe het de  “kunstenaar” van deze muur is vergaan. Hoe en door wie is hij eventueel aangesproken? Ik schets u 3 denkbare situaties.

  1. Zijn de kleuren op de eigen muur aangebracht, dan zullen de trotse ouders vast hebben gezegd dat ze zeer over het eind resultaat zijn te spreken en dat ze snel een steiger zullen huren zodat de rest van het huis ook in deze kleuren kan worden omgezet.
  2. Zijn de kleuren op de muur van de “boze” buurman aangebracht dan zou de Acacialaan wel eens te klein zijn geweest voor alle uitingen over deze brute daad; “ga de bank van je moeder bekliederen”.
  3. Zou één van de ouders een stenen deskundige zijn geweest, dan zouden zij hun spruit natuurlijk hun complimenten hebben gemaakt over al dit creatieve gedoe, maar dat ze zich wel moeten realiseren dat al deze krijt sporen met een flinke regenbui weer zullen verdwijnen en dat ze eigenlijk niets anders hebben gedaan dan kunstmatig geveluitslag aanbrengen op een steen. Pa en ma zaten inmiddels met een probleem, zij werden nagekeken in de buurt met zo’n afwijkende muur. Om niet op de regen hoeven te wachten hebben ze junior een emmer water en borstel gegeven om de muur zelf schoon te maken. Hadden de kids overdadig veel krijt op de muur gekalkt dan zouden ze hun kinderen adviseren om naar BouwCenter Filippo Beverwijk te gaan om daar een can scale gon building liquid uitbloeiing en cementsluier verwijderaar te halen (wat een naam voor een steenreiniger) om daarmee het residu te verwijderen. Natuurlijk zullen deze ouders hun kinderen ook niet adviseren om de muur schoon te maken met zoutzuur. Allereerst omdat dat ongewenste risico’s meebrengt voor de kinderen maar uiteindelijk ook  onomkeerbare schade aan de stenen kunnen aanrichten.

Wat ik dan van deze kleuruiting vind?  Tja, een keertje is leuk, maar zou dit een structureel staatbeeld worden dan zou het wel erg onrustig worden. Wel zit ik nog met een vraag. Wie heeft mij ooit verlinkt bij de buren? Of hebben de muren toch oren en kunnen ze nog praten ook? Nee, toch…… Mocht mijn “verrader” na het lezen van mijn verhaal toch wroeging krijgen dan kan hij zich anoniem melden via rene.lust@bouwcenter.nl

Cijfer uitstraling 7
foto René Lust

Besmet met het murenvirus? Schroom niet om er een foto van te schieten,
als je het adres maar noteert. E-mail de bijlage aan


Bouwcenter Filippo :: .
© 2019 BouwCenter Filippo