Als stenen konden spreken - René Lust - BouwCenter Filippo, BeverwijkHuizenhoog

 

Locatie: Kleis Uitgeest

Sortering: brons rood mix handvorm  

Voeg: wit grijs iets terug liggend

Metselaar: Cok van Diemen van Bouwbedrijf R Zevenberg

 

 

wp5ad71041.png

Voor we tot de muur van deze week overgaan wil ik eerst nog even terug komen op de muur van de vorige aflevering. De Amsterdamseschool uit de Spaarndammerbuurt. Allereerst wisten verschillende mensen mij erop te wijzen dat de uitstulping niet de cocon maar de sigaar (kom er maar op) genoemd wordt. Maar deze mensen hadden dan ook een rondleiding gehad van een gids die wel op kwam dagen. De onze liet het namelijk, betaald en al, jammerlijk afweten. Op de vraag of er Amsterdamseschool stijl in Beverwijk en omgeving te vinden was kregen we een aantal reacties. De aardigste was van René Smeets die meende in buurthuis de Schans deze stijl te herkennen. Ik kan een eind met hem meegaan, vooral de bovenste verdieping heeft veel kenmerken. Alleen mis ik de ronde vormen. Dank voor de reacties. Over tot de orde van de dag. De muur van deze aflevering is eindelijk weer eens een "normale" muur. De muur is van de familie Zevenberg die in Uitgeest een vrijstaand huis met garage laat bouwen door bouwbedrijf Zevenberg..die naam kent u?..Inderdaad de broer van. Op de foto kijken we schuin omhoog net vlak voor de plek waar straks de garagedeur komt. De stenen onderscheiden zich door van brons naar zwart te gaan. Samen met de lichte voeg geeft het de muur een zeer fris uiterlijk. De rollaag in de muur geeft net dat leuke accentje en sluit mooi aan op de toog. De stenen zijn in wild verband gemetseld, er zit dus geen vast patroon in de muur. Alhoewel, wat veelal opvalt bij wildverband muren is dat je na 4 strekken (hele stenen) een kop (halve steen) ziet. Mogelijk is het toeval, maar let er maar eens op.

Al met al weer een muur om trots op te zijn met een goede keuze steen. Knap vooral omdat de keuze van de steen allereerst valt op een monster van hooguit 8 stenen in de showroom. Uiteindelijk wordt er dan een monster van 4 stenen samen gesteld als afspiegeling van het totaal beeld. Over stenen in een doos moet mij toch nog iets van het hart. Tijdens mijn vakantie kreeg ik een Revu van mijn buren onder ogen. In Revu 32 stond namelijk een stukje over internet op blz 9 van Dennis Mijnheer, "de trukendoos van cyberoplichters". De inhoud van het stukje is duidelijk alleen één zinsnede deed mijn wenkbrauwen fronsen. "En die criminelen pest je niet zo makkelijk weg van veilingsites als zo'n jan lul van om de hoek die bakstenen in plaats van het aangeboden product opstuurt". Het product baksteen draag ik een warm hart toe, dat mag inmiddels wel duidelijk zijn. Ik voelde ons product baksteen in een kwaad daglicht gezet. Dus maar een briefje aan de Revu gemaild. In deze brief aan Jan Paul de Wildt (bekende uit de regio Beverwijk) één van de hoofdredacteuren heb ik het volgende aangegeven.

Wij verhandelen jaarlijks miljoenen stenen en sturen regelmatig doosjes met stenen (monsters) op en ik heb daar nog nooit een klacht over gehad. Sterker nog wij ontvangen zelf ook regelmatig doosjes met stenen en staan dan met z'n allen weer te glunderen als we deze mooie producten mogen ontvangen. Nu begrijp ik natuurlijk ook wel dat als je een laptop besteld en je ontvangt een doosje met bakstenen dat dit niet helemaal aan je verwachting voldoet. Maar als je het product baksteen weet te waarderen moet de teleurstelling niet al te groot zijn, zelf bij bijzondere steen exemplaren zou de stemming in een juich stemming moeten omslaan. Uit bovenstaande zal blijken dat wij gek zijn op bakstenen. Ik wil je dan ook verzoeken om als je nog eens een stukje over dit soort zaken schrijft dan geen bakstenen in de doosjes laat opsturen maar een ander zwaar product. Neem bv ijzer (mogelijk zal Corus hier niet blij mee zijn) maar wij verkopen dit product niet dus je zal mij niet horen klagen. Gelukkig kreeg ik een bevredigende reactie, want als u volgende keer een verhaal leest over iemand die een doos met ijzer i.p.v. bestelde goederen heeft ontvangen dan weet u waar deze nieuwe invulling vandaan komt. En mocht u iemand kennen die de boel wil oplichten vraag dan of ze geen bakstenen, maar iets anders zwaars, in de doos willen stoppen. Bedankt voor de medewerking, want ze moeten niet aan onze stenen komen. Tot de volgende "eerlijke" muur

Foto: René Lust
Cijfer uitstraling 8,5  

wpdf4efc9f.jpg

Besmet met het murenvirus? Schroom niet om er een foto van te schieten,
als je het adres maar noteert. E-mail de bijlage aan


Bouwcenter Filippo :: .
© 2019 BouwCenter Filippo